Бягане, бира, добро настроение и много изненади от EKOTOI за Световния ден на тоалетната в Бургас

С много усмивки и забавления беше отбелязан Световният ден на тоалетната в Бургас на 18 и 19 ноември.

В събота EKOTOI и сдружение 5kmrun организираха Urgent Run или „Спешното бягане“, чиято идея е да се привлече общественото внимание и да се вземат спешни мерки за справяне с глобалната санитарна криза. Инициирано през 2013 г. в Сингапур, тематичното бягане по повод Световния ден на тоалетната набира популярност през последните години, като Бургас беше първият домакин в страната. Доброто настроение по време на събитието подсказва, че няма да е последен и Urgent Run ще се превърне в традиционно бягане.

„Спешното бягане“ започна с раздаване на тениски и подаръци, а непосредствено преди старта участниците се включиха в общата снимка „Голямото клякане“, като така символично демонстрираха съпричастност към Световния ден на тоалетната. След края на 5-километровото бягане се разигра томбола, от която 20 от участниците спечелиха предметни награди от фен магазина на 5kmrun. EKOTOI и 5kmrun благодарят на всички 132-ма души, които се включиха в тематичното бягане Urgent Run.

След него се проведе състезанието Beer Mile, организирано съвместно с 5kmrun и магазинът за крафт бира в Бургас Papa Beer. Според регламента всеки участник трябваше да изпие по 4 бири и да пробяга 4 х 400м. Близо 100 човека избягаха разстоянието от 1 миля (1609 м) и се насладиха на 1,6 л качествена крафт бира.

EKOTOI осигури санитарни условия за всички участници в Urgent Run и Beer Mile. Фирмата предостави химически тоалетни, мобилни мивки и кошове за отпадъци. На старт/финал зоната беше монтирана специално изработена за събитието арка.

На 19 ноември, когато официално отбелязваме Световния ден на тоалетната, заедно с фондация „Астика”, сдружение „АСУ Делфи” и доброволци по Европейска доброволческа служба на програма „Еразъм+”, EKOTOI организира събитие с информационно-развлекателен характер. Както Urgent Run и Beer Mile, така и мероприятието в неделя се проведе до Пантеона в Морската градина на Бургас.

За импровизирания театър по време на събитието бяха предоставени тоалетни чинии, които предизвикаха особен интерес и повод за забавление. Самият театър имаше за цел да покаже някои от най-популярните факти, свързани със световната санитарна криза. В програмата на събитието беше включена и зона за рисуване, в която бяха осигурени платна и маркери, за да може всеки желаещ да остави своето послание по повод Световния ден на тоалетната.

Безспорно най-атрактивен беше фотоконкурсът, в който участниците можеха да избират да бъдат снимани в една от двете тоалетни кабини – „Диско“ и „Островна приказка“, оборудвани с тематични парти аксесоари. Кадрите са много забавни (убедете се сами, като разгледате галерията под статията), а на 27 ноември ще стане ясно коя е „Най-добрата снимка от…ТОАЛЕТНАТА“ – снимката, събрала най-много харесвания в страницата на EKOTOI във фейсбук. Можете да гласувате за вашия фаворит тук. Победителят/победителите ще се радват на екшън камера SJCAM 6 LEGEND, с която ще могат да запечатат екстремните си преживявания.

Организаторите проведоха и информационна кампания относно значението на миенето на ръцете. За целта EKOTOI осигури мобилни мивки, както и табели, информиращи как е правилно да се мият ръцете и защо е важно да бъдат чисти.

Световният ден на тоалетната в Бургас беше отбелязан в рамките на предпоследния уикенд на ноември с много забавни, интересни и информативни инициативи. EKOTOI осигури различни видове химически тоалетни, включително тоалетна за хора в неравностойно положение и луксозни тоалетни кабини, както и мобилни мивки и кошове за отпадъци. Организаторите на събитията в събота и неделя се постараха да насочат вниманието на всички присъстващи към значимата роля, която играе Световният ден на тоалетната за справяне с проблемите, произтичащи от липсата на нормални санитарно-хигиенни условия.

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес