Картинка по темата на Световния ден на тоалетната за 2016 г. - Тоалетните и работните места.

Световен ден на тоалетната 2016 - „Тоалетните и работните места”

Днес (19 ноември) отбелязваме Световния ден на тоалетната.

Темата на тазгодишния Ден на тоалетната, целящ да провокира действия за справяне със санитарната криза по света, е „Тоалетните и работните места“.

Статистиката сочи, че човек прекарва между 4% и 5% от живота си именно в тоалетната. Оказва се, че двете нули на работното място имат огромно влияние и могат да:

  •      Трансформират цели икономики, защото:

- Липсата на тоалетни на работното място и в дома влияе сериозно върху бизнеса, в частност като причинява проблеми при работната сила – влошено здраве, отсъствие от работа, намалена концентрация, умора и спад в производителността. (Бизнес за Социална отговорност, 2010)

- Приблизително $260 млрд. са загубите всяка година в световен мащаб поради лоши хигиенни условия и замърсена вода в различни аспекти на икономиката, но най-значителни са в сектор Здравеопазване.  (Hutton, 2012)

- Проучванията сочат, че осигуряването на тоалетни в районите, където хората нямат такива, ще донесе между пет и седем пъти по-голяма печалба от разходите, изразходени за предоставяне на санитарни условия. (Hutton, 2015)

- В Индия времето, прекарано в търсене на тоалетна или намиране на място за облекчаване на нуждите на открито струва на икономиката над $10 млрд. всяка година, изразени в липса на производство – 20% от вътрешния брутен продукт. (Група на Световната Банка, 2016)

- Диарията, причинена от замърсена вода и лоши хигиенни условия, е свързана с недохранването на 50% от децата, което може да доведе до спиране на физическото ин и менталното развитие. (Световна здравна организация, 2008)

  •      Повишат продуктивността

- Според Международната организация на труда (2003), разпространението на зарази е причина за приблизително 17% от смъртните случаи на работното място всяка година и голяма част от тях са причинени от лоши санитарни условия и нездравословни хигиенни практики.

- Според проучване в Англия, болничните дни струват на компаниите минимум $117 на човек на ден (Braun et al, 2014)

- Във Виетнам печалбите били със 7.6% по-високи във фабрики, където работниците са били доволни от водата, качеството на въздуха, тоалетните, столовите и осигурените здравни услуги. (Международна организация на труда, 2015)

  •      Създават нови работни места

- В Европейския съюз има над 2.5 мил. работни места в секторите Отпадни води и третиране на твърди отпадъци. (Ernst and Young 2006)

С предлаганата от EKOTOI мобилна санитарна техника под наем, всеки един временен или постоянен обект без канализационна връзка, може да бъде оборудван, така че да се осигурят необходимите санитарно-хигиенни условия за работещите в него. Така например, фирмата е вече 15 години верен партньор на стотици строителни фирми в страната, като се грижи за комфорта и съхраняването на човешкото достойнство на хората.

EKOTOI има готовност да предостави мобилна санитарна техника за всяко едно работно място, за да се гарантира здравословната среда и високата продуктивност на служителите.

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес