Световен ден на водата 2015 – Вода и Природосъобразно развитие

През 1993 г. Общото събрание на ООН отбелязва 22 март като първия Световен ден на водата. 22 години по-късно този ден се чества по света, поставяйки акцент върху различни въпроси, свързани с водата.

Тази година темата на Световния ден на водата е „Вода и Природосъобразно развитие“. Става въпрос за това как водата е свързана с всичко, което е необходимо да имаме предвид, за да изградим бъдещето, което бихме желали. Нужно е да си дадем ясна представа какво означава природосъобразно развитие по отношение на връзката между водата и енергията, водата и производството, водата и храната, водата и здравето, водата и всичко, което ни заобикаля.

Човечеството има нужда от вода.

Водата е жизненоважна за нашето здраве. Тялото ни може да издържи седмици без храна, но само няколко дни без вода, затова тя е от първа необходимост за оцеляването ни. Всеки ден, всеки един човек има необходимост от вода за пиене, готвене и лична хигиена. Редовното миене на ръцете, например е един от най-добрите начини да се предпазим от болести и зарази.

Ето защо EKOTOI предлага мобилни санитарни продукти, с които можете да осигурите санитарно-хигиенни условия независимо къде се намирате. Мобилните химически тоалетни, писоари и мивки са идеалното решение за места без канализационна връзка. В продуктовия каталог на фирмата присъстват и различни по големина санитарни WC и душ контейнери, към които могат да се монтират резервоари за чиста и отпадна вода.

Според Световната здравна организация около 20 л на човек на ден са необходими, за да се посрещнат елементарните хигиенни нужди. Броят на хората, които все още нямат достъп до чиста питейна вода, обаче възлиза на 748 милиона, а ООН предупреждава, че ако не се вземат спешни мерки в рамките на 15 години светът ще разполага с едва 60 % от водата, от която има нужда.

Водата е свързана с всичко в нашия свят. Здраве, природа, индустрия, енергия, храна, тя е и важна предпоставка за опазването на човешкото равенство и достойнство. Темата на Световния ден на водата през 2015 ни кара да се замислим как бихме искали да устроим всичко, което ни заобикаля по най-природосъобразния начин. И тъй като водата е в основата, то е важно да положим усилия за нейното опазване.

През изминалата 2014 година EKOTOI отново спести над 25 000 000 л вода с мобилните санитарни продукти, които предлага под наем.

Научете още:

     Какво не знаем за водата?

     10 начина как да пестим вода у дома

     Световен ден на водата 2014 – Вода и Енергия

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес