Екотой подари на всички участници във второто издание на Urgent Run Бургас рекламни тениски, торбички и бандани за спомен от събитието по повод Световния ден на тоалетната.

EKOTOI отбелязва Световния ден на тоалетната на 17 ноември в Бургас

На 17 ноември EKOTOI ще организира съвместно със сдружение 5kmrun за втора поредна година тематично бягане Urgent Run по повод Световния ден на тоалетната (19 ноември).

Събитието ще стартира в 9:15 сутринта до Пантеона в Морската градина в Бургас с раздаване на тениски и други подаръци за спомен. Непосредствено преди бягането с дистанция 5 км ще се състои традиционната обща снимка – „Голямото клякане“ (Защо клякане? През 2009 г. на различни места по света е било организирано „Голямото клякане“. Хиляди хора са клекнали за 1 минута, като така символично са показали съпричастност към Световния ден на тоалетната.) След бягането ще бъдат раздадени предметни награди чрез томбола.

Urgent Run или „Спешното бягане“ е събитие, инициирано от Световната Тоалетна Организация (WTO), което се провежда веднъж годишно, за да се отбележи Световния ден на тоалетната. Идеята е да се привлече общественото внимание и да се вземат спешни мерки за справяне с глобалната санитарна криза.

А фактите около наболелия световен проблем са наистина шокиращи:

  •      Достъпът до адекватни санитарни съоръжения е основно човешко право. Според Световната Тоалетна Организация, обаче 4,5 млрд. хора по света нямат достъп до адекватни санитарни условия.
  •      892 млн. души по света облекчават своите нужди на открито, тъй като не разполагат с тоалетна.
  •      Почти 1000 деца умират всеки ден вследствие на диария, причинена от липсата на вода, тоалетна и хигиена.
  •      Глобално 80% от отпадните води се връщат обратно в екосистемите без да бъдат пречистени или рециклирани.
  •      Повече хора по света имат достъп до мобилни телефони, отколкото до тоалетни.
  •      Подобрените санитарни условия, безопасната вода и добрата хигиена могат да предотвратят около 842,000 смъртни случаи на година.
  •      Необходимо е да удвоим усилията си, за да може до 2030 г. да няма хора, които да облекчават нуждите си на открито.

     EKOTOI и сдружение 5kmrun организират първия Urgent Run в България

     EKOTOI организира две събития в Бургас по повод Световния ден на тоалетната

     Бягане, бира, добро настроение и много изненади от EKOTOI за Световния ден на тоалетната в Бургас

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес