Присъединете се към кампанията „Юли без пластмаса“ и нашия „Зелен Четвъртък“

Приветстваме ви в „Юли без пластмаса“ (Plastic Free July)! Екотой с гордост се присъединява към това глобално движение, което има за цел да намали замърсяването с пластмаса и да насърчи устойчивия начин на живот. През целия месец юли ще споделяме вдъхновяващи и полезни съвети за намаляване на пластмасата чрез нашата специална кампания „Зелен Четвъртък“.

Какво е Plastic Free July?

Plastic Free July е международна инициатива, която стартира през 2011 г. и има за цел да повиши осведомеността за замърсяването с пластмаса и да насърчи хората да намалят употребата на пластмаса за еднократна употреба. Движението води своето начало от Австралия и е създадено от организацията "Plastic Free Foundation", като бързо се разраства в глобален мащаб. Участвайки в Plastic Free July, милиони хора по света правят малки промени в ежедневието си, които водят до големи положителни въздействия върху околната среда.

Факти за Plastic Free July:

  • Глобално участие: В инициативата участват милиони хора от 177 страни, което показва колко широко се разпространява това движение.
  • Реални резултати: През 2020 г. участниците в Plastic Free July са успели да намалят отпадъците си с 900 милиона килограма.
  • Образователна цел: Движението не само насърчава намаляването на пластмасовите отпадъци, но и обучава хората за устойчиви алтернативи и навици.

Какво да очаквате от нашата кампания „Зелен Четвъртък“?

През всяка седмица на юли ще споделяме нови теми и съвети, които ще ви помогнат да намалите употребата на пластмаса и да живеете по-устойчиво.

Ето какво предстои:

  • Седмица 1: Алтернативи на пластмасовите продукти от ежедневието – Открийте лесни и ефективни начини за замяна на пластмасовите продукти за еднократна употреба с устойчиви алтернативи.
  • Седмица 2: Как да си направите сами алтернативни продукти – Научете как да създавате собствени почистващи продукти, чанти за многократна употреба и восъчни опаковки.
  • Седмица 3: Съвети за пътуване без пластмаса – Научете как да пътувате устойчиво и да намалите употребата на пластама по време на вашата ваканция.
  • Седмица 4: Еко-хитрини за кухнята – Открийте полезни трикове за намаляване на пластмасата в кухнята и създайте по-устойчив дом.

Как можете да се включите?

Присъединете се към нас в социалните мрежи, където ще публикуваме съвети, вдъхновения и предизвикателства всяка седмица. Споделяйте своите успехи, снимки и идеи с нас, като използвате хаштаговете #GreenThursday и #PlasticFreeJuly. Нека заедно направим този месец незабравим и полезен за нашата планета!

Не пропускайте да се регистрирате и в официалния сайт на кампанията тук.

Екотой предоставя не само мобилни санитарни решения, но и вдъхновение за по-чиста и по-зелена среда. Ние се ангажираме да помогнем на нашия екип и клиенти да намалят употребата на пластмаса и да приемат устойчиви практики. Заедно можем да направим промяна!

Вижте още:

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес