Отбелязваме седмия Световен ден за миене на ръцете

Колко често миете ръцете си?

Приели сме този санитарен комфорт за даденост, докато всяка година милиони деца по света умират, заради липса на елементарни санитарно-хигиенни условия.

Именно, за да се насочи общественото внимание към този проблем, детският фонд на ООН – УНИЦЕФ обявява 15 октомври за Световен ден за миене на ръцете през 2008 г. Стартирал с участието на над 70 страни от 5 континента, денят, посветен на миенето на ръцете, бързо набира популярност, като през изминалата година са се включили над 109 държави. Целта на кампаниите е да се поощри измиването на ръцете с вода и сапун, да се информират все повече хора, че това действие е в основата на борбата срещу разпространението на болести и зарази, както и да се популяризират хигиенните практики сред населението.

Измиването на ръцете със сапун е един от най-ефикасните и евтини начини да се предпазим от стомашни разстройства и дихателни инфекции. Проучвания сочат, че чрез миенето на ръцете могат да се спасят повече човешки животи отколкото с всяка ваксина или лекарска намеса. Смъртността, причинена от диария, може да бъде намалена наполовина, а жертвите на остри дихателни инфекции могат да са с една четвърт по-малко, ако всички хора по света мият ръцете си редовно.

Темата на тазгодишния Световен ден за миене на ръце е „Избери да измиеш ръцете си, избери здравето“. Акцент е поставен върху факта, че миенето на ръцете е избор, който всеки човек трябва да прави по няколко пъти на ден. Когато хората избират да измият ръцете си, най-вече след използване на тоалетната и преди да се хранят, те помагат за поддържане на една по-чиста околна среда, грижат се както за личната си хигиена, така и за здравето на хората около тях. Важно е спазването на добра хигиена да бъде навик на всеки човек.

С мобилните санитарни продукти, които EKOTOI отдава под наем, осигуряването на нормални санитарно-хигиенни условия дори и на места без вода и канализационна връзка е възможно. Мобилните мивки са перфектното решение, за да се осигури на всеки един човек правото да измие ръцете си.

През 2014 EKOTOI въведе и още един продукт, с който да гарантира поддържането на високо ниво на хигиена. С новия диспенсър дезенфектант ръцете могат да останат чисти, дори и на труднодостъпни места, до които е възпрепятствано доставянето на вода.

Изберете да измиете ръцете си, за да сте здрави! Изберете някои от продуктите на EKOTOI, за да гарантирате нормални санитарно-хигиенни условия за работниците на Вашия обект и за гостите на Вашето мероприятие. 

EKOTOI предостави мобилна мивка за кампанията на сутрешния информационен блок на БНТ2 по повод Световния ден за миене на ръцете, която се проведе в Русе.

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес