Третото издание на Маратон Варна с мобилно оборудване от EKOTOI

За трета поредна година EKOTOI се погрижи за осигуряването на необходимото мобилно оборудване за Маратон Варна.

Събитието стартира на 13 май в 9:30 часа пред сградата на Операта на пл. „Независимост“ в центъра на града. EKOTOI осигури химически тоалетни, както и мобилни огради за контрол на тълпа, чрез които беше маркирано трасето с дължина 10,5 км.

От тази година Маратон Варна е с лицензирано обновено трасе, включващо полумаратонска дистанция – 21 км. Промените спрямо предходните издания засегнаха две от дистанциите. Състезателите можеха да избират да избягат 2 км, 10,5 км, 21 км или маратон – 42,195 км.

Над 700 души от общо 19 държави бяха участниците в четирите дисциплини на състезанието, което превърна центъра на Варна в огромна спортна арена. На специално изградена сцена в Старт/Финал зоната се проведоха различни демонстрации, забавни игри, както и томбола с награди.

Варненският маратон отново беше част от поредицата маратони, протичащи под мотото „Бягане като начин на живот“. Събитието се включи и в Деня на предизвикателството, в който могат да участват всички желаещи, като идеята е да спортуват поне 15 минути без прекъсване, съобразявайки се със собствените си физически възможности.

Организаторите на третото издание на Маратон Варна отново се довериха на EKOTOI за осигуряването на необходимите санитарни удобства, както и за изграждането на състезателното трасе чрез мобилни огради.

     EKOTOI – официален спонсор на първия маратон във Варна

     Мобилни тоалетни и огради за втория Маратон Варна

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес