Ключът към организиране на успешно събитие на открито: От планиране до изпълнение

Споделените моменти под открито небе, на свеж въздух, сред природата, в планината или пък на някой от красивите родни плажове, е безценно. Още по-запомнящо се може да бъде преживяването ни, ако присъстваме на добре организирано мероприятие – от бирени фестове и концерти до спортни събития и забавления за цялото семейство – перфектният начин да прекараме време на открито, особено през предстоящите летни дни.  

За да организирате успешно събитие се нуждаете от отличен предварителен план. Дори и някои на пръв поглед незначителни подробности могат да превърнат една добре замислена идея в неприятен спомен за гостите на вашето мероприятие. Представяме ви няколко лесни стъпки, с които да гарантирате незабравимите емоции и комфорта на посетителите на вашето събитие.

Разрешително

Голяма част от събитията на открито се провеждат на обществени места, за което е необходимо разрешително. За да го получите трябва на първо място да определите точната локация и времето за провеждане на мероприятието. Нищо не би помрачило по-бързо купона на открито от липсата на разрешение от оторизираните органи.

Проучете наредбите

Съществуват наредби за допустими нива на шума на определени места, наредба за пожарната безопасност, както и изисквания за сигурност. Проучете ги добре, за да сте сигурни, че събитието, което организирате, е в съответствие със законовите норми. Така ще се чувствате по-спокойни, ако например след определен час през нощта знаете точно какви са допустимите нива на шум на локацията, която сте избрали.

Проучете мястото

Елиминирайте всеки потенциален логистичен проблем, който може да възникне. Направете снимки на мястото и преценете къде ще е най-подходящо да разположите оборудването си, къде ще поставите мобилните химически тоалетни, мивки, писоари и други удобства за вашите гости. Като обозначите всичко на карта може да си спестите много главоболия. Така имате възможност да се погрижите и за детайлите, като например от колко мобилни тоалетни ще имате нужда. За улеснение можете да използвате и калкулатора на нашия уебсайт. 

Осигурете адекватни санитарно-хигиенни условия

Лесно можете да превърнете едно мероприятие в катастрофа, ако не осигурите достатъчен брой химически тоалетни кабини за вашите гости. Важно е да предвидите и да предоставите WC кабини за времето преди и след самото събитие, тъй като обикновено за мероприятието ще е необходимо да се монтира и демонтира дадено оборудване. Така ще се погрижите както за посетителите, така и за екипа, който ви помага да осъществите идеята си.

Подсигурете електрическото захранване

Ще се нуждаете от електричество, за да осигурите осветление, студени напитки, храна, вероятно и музика за дошлите на събитието. Екотой предлага различни по мощност ел. генератори, които са гаранция за успешното протичане на вашето мероприятие.

Осигурете комфорта на гостите си

Накарайте ги да се почувстват като у дома си, предоставяйки им достатъчно вода и напитки по време на събитието. Ние можем да ви предложим и големи пейки с маси, както и други мебели под наем. Те са изключително подходящ избор за фестове и концерти и ще предложат отлични удобства за вашите гости.

Гарантирайте сигурността и здравето

Екотой предлага мобилни огради, с които можете да заградите мястото за провеждане на събитието. Добре е да осигурите линейка и лекар(и), за да има бърза реакция в случай на нужда от спешна медицинска помощ. Подгответе и лист с най-близките болници и упътване как да се стигне до тях.

Следете прогнозата за времето

Не винаги Майката Природа действа в синхрон с нашите планове. Затова е важно да следите прогнозата за времето от възможно най-рано, за да може да реагирате в случай, че добре организираното ви събитие е застрашено от пропадане, заради неблагоприятни метеорологични условия. Може да подсигурите оборудването си и да го предпазите от силни ветрове, както и да монтирате шатри, които да предоставят убежище за посетителите на мероприятието.

Почистете след себе си

Освен, че е неетично да оставите пълна бъркотия след себе си, това е и сигурен начин да не бъдете добре дошли отново на мястото, което сте избрали за вашето събитие. Отделете време, за да съберете отпадъците и да демонтирате цялото оборудване. Върнете всичко, което сте взели под наем, в добро състояние.

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да организирате най-запомнящото се събитие, което да донесе радост и усмивки на вас и всички ваши гости!

Свържете се с нас, за да ви помогнем да сбъднете събитието на мечтите си!

 

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес