EKOTOI осигури мобилни тоалетни за планински маратон Коджа Кая Ултра

В първото издание на планинския ултра маратон Коджа Кая се включиха над 200 участници.

За техния санитарен комфорт се погрижи EKOTOI като осигури мобилни тоалетни кабини DIXI+ в Старт/Финал зоната.

В Деня на храбростта (6 май) стартът на четирите дистанции – 9, 25, 36 и 67 км беше даден от село Билка. Състезателите демонстрираха своята борбеност и решителност да преминат живописните трасета със сериозна денивелация, съответно 520, 1400, 2000 и 3800 метра. А ден по-рано беше организирано скоростно изкачване на връх Коджа Кая с дължина на трасето 3,6 км и положителна денивелация от точно 500 м.

Трудността на планинския маратон се допълваше и от липсата на типичните за подобни надпревари организирани подкрепителни пунктове, като участниците трябваше предварително да преценят какво ще им е необходимо, за да завършат успешно състезанието. Организаторите се бяха погрижили да подготвят подробен списък с всички чешми, през които преминаваха трасетата.

Планинският маратон Коджа Кая Ултра даде старт и на държавния шампионат по скайрънинг, който включва още 7 състезания през идните месеци до октомври.

Първото издание на маратон Коджа Кая Ултра се превърна в своеобразен празник за жителите на село Билка и на околните села, както и за участниците, които имаха възможност да се докоснат до магическата красота на източните части на Стара планина. Като доказан партньор при организирането на събития на открито, EKOTOI осигури необходимите санитарни удобства за участниците на състезанието.

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес