EKOTOI – официален спонсор на първия маратон във Варна

EKOTOI е фирма, която е доказала многократно успешното си партньорство с организаторите на редица събития, част от които са най-големите спортни мероприятия, състояли се в страната.

Трасето за първия лицензиран маратон във Варна премина през централната пешеходна зона на града и през Морската градина. EKOTOI се погрижи за обособяването на състезателното трасе, като постави мобилна ограда за контрол на тълпа. Санитарният комфорт за всички 272 състезатели, включили се в надпреварата, както и за дошлите на мястото на събитието, беше осигурен отново от EKOTOI с мобилни тоалетни кабини DIXI.

Участниците в Маратон Варна имаха възможността да се включат в четири дисциплини - 2 км (градски крос), 8.4 км (една обиколка), 16.8 км (две обиколки) и 42 км (пет обиколки). Събитието протече под мотото „Бягането като начин на живот“ и целта му е да се превърне в традиционен маратон, който да е част от международния календар на леката атлетика.

Първият лицензиран маратон във Варна събра елитни бегачи от цял свят в морската ни столица и даде старта на верига маратони, които ще се организират в България. Следващите ще се проведат в Стара Загора – на 25 юни и в София – на 9 октомври.

Като официален спонсор на събитието, EKOTOI се погрижи за изграждането на състезателното трасе, както и за санитарните удобства за всички присъстващи. 

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес