EKOTOI монтира първите напълно автоматизирани обществени тоалетни в Пловдив

Пловдивчани вече могат да се похвалят с модерни напълно автоматизирани обществени тоалетни, които EKOTOI монтира тази седмица в популярния квартал „Капана“.

Двете луксозни тоалетни са италианско производство и са конструирани в съответствие с основните европейски закони, като са напълно приспособени за използване от хора в неравностойно положение.

Основна характеристика на новите градски WC-та е автоматичното измиване и дезинфекция чрез технологията SMART®, която осигурява високо ниво на почистване и хигиенизиране на тоалетната. SMART TECHNOLOGY® е единствената система на пазара, която благодарение на почистващо рамо, прибиращо се над чинията, позволява почистването и изсушаването, с измиване и на прилежащите стени до височина от 80 см, докато система с подови дюзи пръска вода и дезинфекциращ препарат под високо налягане.

Освен отлично хигиенизиране след всяко използване, луксозните тоалетни осигуряват и високо ниво на безопасност за ползващите ги. Разполагат с плъзгаща се врата от неръждаема стомана, оборудвана със защитен механизъм против разбиване и с Брайлови обозначения за хора с увредено зрение. В допълнение, помещението е оборудвано със сензори, които засичат движението и няма опасност някой да бъде затиснат от вратата. Тоалетната е проектирана с особено внимание към ергономичните детайли, като повърхностите са без остри ъгли и фуги.

Стените са вандалоустойчиви, незапалими и се почистват лесно от графити. Отговарящите напълно на съвременните изисквания тоалетни разполагат с автоматичен дозатор за тоалетна хартия, за течен сапун, както и сешоар за ръце. Мивката, кошът за отпадъци, огледалото и закачалката за дрехи са изработени от инокс.

Първият български град, обявен за Европейска столица на културата през 2019 г., успешно се справя с една от поставените цели, а именно да трансформира градската среда с цел превръщането на Пловдив в по-добро място за живеене и по-атрактивна туристическа дестинация. Новите придобивки – двете автоматизирани обществени тоалетни от EKOTOI, ще допринесат за осъвременяването и модернизирането на един от най-старите градове в Европа.  

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес