Димитровден е!

Честит професионален празник на всички ангажирани в сферата на строителството – архитекти, проектанти, инженери, както и на ковачите, техниците и металурзите.

Честит празник и на градовете Айтос, Белослав, Видин, Главница, Радомир, Сливен и Шивачево.

На Димитровден се почита паметта на Свети Димитър Солунски, който загива мъченически за Христовата вяра.

Според народните представи от Димитровден започва зимата. Денят, известен още като Разпуст, е ден на равносметка. На него преди време наемните работници, сред които и строителите, са били освобождавани от работа, като са се договаряли за следващата година с тогавашните предприемачи.

Професионалният празник на българските строители, възстановен с Постановление на Министерския съвет през 1996 г., е с дълбоки исторически корени. В миналото строителната професия е играела много важна роля в бита на хората, като за истински мъж и стопанин се е смятал само този, който е успявал да построи дом за семейството си.

По времето, когато прочутият майстор Кольо Фичето е творил, сам той първо е изграждал тоалетна и чак тогава е започвал строежа на уникалните си произведения. А за Вашия строителен обект, ние от EKOTOI вярваме, че можем да осигурим необходимите стандарти – мобилни тоалетни, контейнери и огради.

Днес в България се строят не само уютни домове, но и десетки сгради и архитектурни паметници, които ще останат за бъдещите поколения. А какво по-хубаво от това да сътвориш и съградиш със собствените си ръце всичко - от скицата до професионално реализирания проект.

0700 50 350 0700 50 350 Запитване Запитване Адрес Адрес