Потребители

Forgotten password?

XI Международен фестивал на фолклорната носия отново с мобилно оборудване от EKOTOI

Единадесетото издание на ежегодния международен фестивал на фолклорната носия отново събра хиляди гости от страната и чужбина сред боровата гора на хълма Добромерица край Жеравна.

EKOTOI и тази година осигури необходимото мобилно оборудване за успешното и безпроблемно протичане на фестивала. За санитарния комфорт на посетителите бяха предоставени стандартни мобилни тоалетни TOI Fresh, DIXI, луксозните TOI Flush и High Tech II, мобилни мивки DUO, както и кошове за отпадъци. На разположение на гостите бяха и душ кабини. Фирмата предостави още мобилни огради „за тълпа“ и генератор за ток.

Както фестивалният правилник повелява, всички присъстващи бяха облечени във фолклорни носии. Те имаха възможност да се потопят в типичната атмосфера от годините на националното ни Възраждане, като се съобразиха и със забраната за внасяне и ползване на редица предмети от съвременното ежедневие, както и на изделия от пластмаса. В тридневния фестивал през предпоследния уикенд на август участие взеха множество фолклорни формации от страната, включително и от Норвегия. Една от атракциите в тазгодишното издание на събитието беше холивудският актьор от британски произход Бен Крос, който сключи брак с неговата половинка Деана, родом от Русе.

Магията на фолклора завладя Жеравна за единадесети път и EKOTOI отново имаше удоволствието да бъде част от Международния фестивал на фолклорната носия, като осигури мобилно оборудване за събитието.