Потребители

Forgotten password?

Третият маратон Каланджа с мобилно оборудване от EKOTOI

Третото издание на планинския маратон Каланджа се проведе традиционно през последната събота на май със старт от плаж „Бутамята“ в Синеморец.

В събитието се включиха рекорден брой участници, като EKOTOI и тази година се погрижи за осигуряването на необходимите санитарни удобства. Фирмата предостави стандартни тоалетни кабини DIXI+ и мобилни мивки в къмпинг зоната и на Старт/Финала.

Както и в предходните издания, състезателите можеха да изберат дали да преминат през най-късото трасе – 11 км, средното – 21 км или най-дългото – 44 км. Децата, пък имаха възможност да се състезават в 3-километрова дистанция, като всеки един от малките участници получи медал за успешно финиширане. Голяма част от състезателите си тръгнаха с предметни награди от томболата, която се разигра в края на събитието.

Тази година маратон Каланджа имаше и своята кауза, а именно да помогне на един от най-застрашените гнездящи видове у нас – Червеният ангъч. От таксата на всеки един регистриран участник бяха заделени по 5 лв. в полза на Червения ангъч, която е вид водоплаваща птица, включена в Червената книга на България и защитена от Закона за биологичното разнообразие.

Третият маратон Каланджа отново събра любителите на планинското бягане и природата в живописния район на Странджа планина с дъх на море. EKOTOI се погрижи за санитарния комфорт на участниците, като осигури мобилни тоалетни и мивки за състезанието.