Потребители

Forgotten password?

ТОТО – Японската „умна“ тоалетна

Чуждестранните посетители в Япония често се впечатляват от специалното отношение на страната към тоалетната култура. Представяме ви ТОТО - високотехнологична система със стандартизирани икони, за да улесни тези, които не разбират японски.

От собствено проучване фирмата-производител установява, че много чуждестранни посетители харесват тоалетните в Япония, но авангардната технология може да бъде и озадачаваща за някои от тях. Те са оборудвани с функции, вариращи от затопляне на седалките, сушене, премахване на миризмата, музика за фон, регулиране на водното налягане на функцията „биде“ и други. Често бутоните за избиране на различните функции остават загадка за хората, които до този момент не са виждали подобни тоалетни.

Новите тоалетни системи са оборудвани и с технология, която позволява на операторите на обществени тоалетни да поддържат чистотата по-лесно. Например водата за измиване има висока концентрация на почистващ химикал.

Фирмата-производител (също, носеща името ТОТО) иска да подобри и качеството на тоалетните за хората в неравностойно положение. Те биха искали също така да въведат оборудване, което може да бъде монтирано в стандартни тоалетни кабини, както и в обществени тоалетни.

През 2018 ТОТО пусна на пазара най-новата си и бляскава тоалетна – Neorest NX. С цената си от 6000$ е считана за най-скъпата тоалетна, като изключим тези с диамантена или златна облицовка. Стандартната тоалетна ТОТО варира между 2000-2500$.

В момента компанията се е фокусирала върху инсталирането на ТОТО тоалетни по време на Олимпийските игри, които предстои да се проведат през 2020 година на ключови места в Токио, като летищата например, с цел повече хора да могат да използват тази високотехнологична тоалетна система.