Потребители

Forgotten password?

Тоалетна, на която да говорите?!

Представете си, че само чрез гласа си можете да активирате затопляне на тоалетната седалка, както и на пода, да пуснете любимата си музика, а накрая отново чрез гласова команда водата в тоалетната да бъде пусната…

Добри новини! До края на тази година американската компания Kohler, предлагаща обзавеждане за баня и кухня, ще пусне в продажба нова линия смарт уреди Kohler Konnect.

Сред иновациите, които компанията представи тази седмица на традиционното експо за потребителска електроника в Лас Вегас (CES 2018), са два вида тоалетни. Първият си има име – Numi и разполага с куп полезни функции. Смарт тоалетната има сензор, който ще активира затопляне на пода и седалката, в случай, че се запътите да я използвате. Numi разполага и с биде, осветление, както и функция за пускане на музика. Всички настройки на тоалетната могат да бъдат направени чрез гласова команда, приложението KOHLER Konnect за операционни системи Android и iOS, както и чрез сензора за движение.

Другата тоалетна е с по-опростени функции, но отново разполага с автоматично затопляне на седалката, което може да бъде задействано чрез гласова команда или настройка в приложението. Пускането на водата в този вид тоалетна е възможно само чрез движение на ръката, т.е. безконтактно. Тоалетната има и вградено нощно осветление.

Останалите продукти от серията Kohler Konnect са душ, вана, огледало, както и смесител за кухненска мивка. Всички те ще могат да бъдат управлявани чрез гласови команди, като се очаква компанията производител да пусне в продажба през март смарт огледалото Verdera Voice Lighted Mirror с високоефективно LED осветление.

В дни, когато роботи получават гражданство и мнозина твърдят, че смарт технологиите са нашето бъдеще, не е изненада, че ще можем да управляваме тоалетните си чрез гласови команди.

„Numi, пусни водата, моля.“ :)

Разгледайте и нашите иновативни продукти: