Потребители

Forgotten password?

Световната купа по сноуборд на световно ниво с мобилно оборудване от EKOTOI

За втора поредна година България бе домакин на Световната купа по сноуборд.

Организаторите на престижната надпревара отново се довериха на EKOTOI за предоставянето на необходимото мобилно оборудване, за да са сигурни, че събитието ще бъде на световно ниво.

Фирмата осигури петзвездни санитарни условия за състезателите и гостите на събитието, като предостави VIP каравана и луксозни тоалетни кабини High Tech II. За улеснения достъп до караваната послужиха предпазни подови панели. EKOTOI осигури още мобилна ограда „за тълпа“ със стилни бели калъфки, както и мобилна решетъчна ограда.

Световната купа по сноуборд се проведе от 26 до 28 януари в Банско. Шестте старта събраха 230 състезатели, като за голяма част от тях надпреварата беше генерална репетиция преди Зимните олимпийски игри в Пьончанг, Южна Корея, които ще се състоят след по-малко от две седмици. В дисциплините паралелен гигантски слалом и спиид бордъркрос взеха участие и седем родни сноубордисти, сред които носителят на Големия кристален глобус за 2016-а и на Малкия за 2017-а Радослав Янков, както и Александра Жекова, която стана пета на Олимпиадата в Сочи и четвърта на последното световно.

И тази година входът за трибуните беше безплатен. Всички стартове, които бяха отразени от над 100 български и чуждестранни журналисти, се излъчваха директно по БНТ1 и БНТ HD, както и в още 54 държави.

За Банско това беше седмата Световна купа, след като през изминалите години бяха организирани пет в алписйките ски. Всяка година EKOTOI е неразделна част от организацията на снежните надпревари и допринася за успеха на състезанията.