Потребители

Forgotten password?

Седмото издание на Националния събор на овцевъдите отново с мобилно оборудване от EKOTOI

Организаторите на най-големия животновъден форум в страната се обърнаха за поредна година към EKOTOI за осигуряването на необходимото мобилно оборудване за тридневното събитие.

Фирмата се погрижи за санитарните удобства на посетителите, като осигури мобилни тоалетни кабини TOI Fresh и TOI Flush, както и мобилни мивки DUO. EKOTOI предостави още мобилни огради „за тълпа“.

Седмият Национален събор на овцевъдите събра над 130 000 души, което превърна мероприятието в най-успешното издание с рекорден брой посетители от старта на формата до сега. В традиционният фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце“ участие взеха над 2000 изпълнители, а в занаятчийското изложение се включиха 60 майстори. На добре познатата локация от предходните издания – местността край Петропавловския манастир, имаше още музейни експозиции, изложение на селскостопанска техника и оборудване, фотографска изложба, демонстрации и състезания.  

В събора участие взеха и представители на браншови организации от чужбина, сред които от Германия, Дания, Испания, Италия, Молдова, Чехия, Финландия и други. Предизвикателствата пред потребителите и младите овцевъди и козевъди бяха обсъдени на кръгла маса, като бяха предложени действия за стимулиране на отрасъла в Европа. Акцент на тазгодишното издание на събора, който премина под мотото „Българските храни от български суровини“, беше поставен и върху насърчаването на потреблението на овчи и кози продукти от български производители.

EKOTOI и тази година осигури необходимото мобилно оборудване за седмото издание на Националния събор на овцевъдите, организиран от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКАБ), със съдействието на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България и подкрепата на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица.