Потребители

Forgotten password?

Патриотичният фестивал в Банкя с мобилни тоалетни и мивки от EKOTOI

От 3-ти март, когато отбелязваме националния празник на страната ни, до 5-ти март парк „Ротонда“ в Банкя се превърна в патриотична столица на България.

EKOTOI се погрижи за осигуряването на необходимите санитарни удобства, като предостави мобилни тоалетни кабини и мивки.

Основни акценти в програмата на първия по рода си Патриотичен фестивал бяха родолюбието – любовта към българската история, фолклор и култура. В трите фестивални дни бяха представяни възстановки на значими битки от различни етапи в българската история с автентични за времето си декори, облекла и оръжия.

Специално за най-малките посетители бяха предвидени игри, чрез които малчуганите можеха да се докоснат до обичаите и бойните ритуали на дедите ни. По време на всекидневния „Урок по родолюбие“, пък се провеждаха беседи и игри с въпроси и награди на тема родолюбие. За всеки, облечен с носия, също беше предвидена награда.

Посетителите можеха да се потопят в магията на бита и славното ни минало, като се разходят по алея с автентични дюкяни и работилници. На територията на фестивала имаше още мобилно читалище и музей на българската история с реплики на Панагюрското съкровище, Боровското съкровище, Златната маска на Терес, най-старото обработвано злато в света и други ценни реликви. В специално обособен фото кът всеки, който желае можеше да се снима преобразен с хайдушки дрехи или с традиционни носии от различни български региони.

Първият Патриотичен фестивал, организиран с подкрепата на Фондация „Румънеца и Енчев“, район Банкя, Фондация „Въздигане“ и Пътуващо читалище предложи на своите гости разнообразна програма, поставяща в центъра родолюбието. Като лидер в отдаването под наем на мобилно санитарно оборудване EKOTOI осигури необходимия санитарен комфорт за Патриотичния фестивал в Банкя.