Потребители

Forgotten password?

Мобилни огради и тоалетни от EKOTOI за Габровския карнавал

За поредна година EKOTOI се погрижи за осигуряването на необходимите химически тоалетни и мобилни заграждения за провеждането на традиционния карнавал в столицата на хумора - Габрово.

На 19 май карнавалното шествие в града отново привлече хиляди гости. Обединени от темата „Габрово – мой малък Брюксел“, участниците бяха се преобразили с майсторски изработени костюми. Зрителите можеха да видят Морфей от „Матрицата“, вълшебника Гандалф и елфа Галадриел от „Властелинът на пръстените“, Супермен, Капитан Джак Спароу, Снежанка и седемте джуджета и още много други приказни и филмови герои.

Както традицията повелява, фестивалът стартира с отрязване на опашката на символа на Габрово – котката. Говори се, че габровци режат опашките на котките си, за да се затваря вратата по-бързо след тях и да не изстива собата. 

Габровският карнавал и тази година предизвика огромен интерес и доказа, че неслучайно Габрово е член на Фондация на европейските карнавални градове. EKOTOI отново осигури химически тоалетни и мобилни огради за обособяване на зоната, в която премина шествието, както и за обезопасяване на сцената на фестивала.