Потребители

Forgotten password?

EKOTOI отново на старта на Бургас Рън

След като миналата година EKOTOI застана на старта на пилотното издание на първия бегачески фестивал в страната Бургас Рън, фирмата отново беше сред партньорите на събитието, като осигури необходимото мобилно оборудване.

На спортното мероприятие, което се състоя на Пантеона в Морската градина, EKOTOI обособи санитарна зона с мобилни тоалетни кабини DIXI+, TOI Cap, мобилни мивки, както и кошове за отпадъци. Трасетата за бягане бяха маркирани с помощта на мобилни огради „за тълпа“ и трафик бариери. За обособяването на складово пространство за организаторите послужи мобилна плътна ограда. Фирмата осигури още арка на Старт/Финала, шатри, маси и столове.

Бургас Рън 2019 се проведе на 22-ри септември, когато честваме Деня на независимостта на България, както и Деня без автомобили. Като част от Европейската седмица на мобилността, събитието има за цел да акцентира върху алтернативните методи за придвижване – чрез бягане, с колело, на скейт или ролери. В програмата тази година беше включен и форум „Открито“, организиран от читалище „Хамалогика“, както и активна зона, в която се проведоха различни тренировки – по йога, пилатес, салса, бачата и други. 

Една от активностите, която се превърна в безспорен фаворит на миналогодишното издание – бягане за деца и родители с бебешки колички, отново предизвика бурни емоции и усмивки. В бягането с дистанция 5 км участие взеха над 200 човека на различна възраст, като вдъхновяващ пример за висок спортен дух показа Станка Георгиева, която само след два месеца ще празнува своя 90-ти рожден ден. Тя беше посрещната на финала с бурни аплодисменти и получи подаръци от организаторите. Част от останалите участници също си тръгнаха с предметни награди, осигурени от партньорите на събитието. В бягнето се включиха и хора с ограничена подвижност, които доказаха, че желанието за движение е по-силно от всякакви бариери. Бургас Рън 2019 завърши с концерт на група Силует и популярния бургаски перкусионист Асен Хайдутов. 

EKOTOI имаше удоволствието отново да бъде част от фестивала Бургас Рън, като по време на събитието най-малките посетители можеха да оцветят фирмените лога, изобразени на голям транспарант.