Потребители

Forgotten password?

EKOTOI на откриването на Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Екипът на EKOTOI отново беше в центъра на събитията, а именно грандиозното откриване на Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.

Фирмата се погрижи за монтирането на мобилна решетъчна ограда, мобилна ограда MOJO и „за тълпа“. На разположение на организаторите бяха офис контейнери, построени на две нива, а за изпълнителите бяха осигурени мобилни тоалетни кабини.

Със спектакълът „Ние сме всички цветове“ беше открита официално годината, през която градът под тепетата ще бъде столица на културата на цяла Европа. За внушителното събитие беше построена огромна 30-метрова кула, която представляваше сцена на шест нива с десет лед екрана, осигуряващи на многохилядната публика видимост от всички страни.

В едночасовото шоу участие взеха над 1500 изпълнители от страната и чужбина, сред които Теодосий Спасов, Валя Балканска и немският музикант и композитор Шилер. На сцената излязоха още над 200 кукери, които със своите ритуални танци символично прогониха злото, фолклорен ансамбъл „Тракия“, който показа нова хореография в стил съвременен танц, гайдари от Българската национална гайдарска асоциация, както и актьори от Националната гимназия за сценични екранни изкуства в Пловдив. Концертът завърши с внушителна 15-минутна заря.

В рамките на четири години фондация „Пловдив 2019“ е подготвяла програмата, с която Пловдив ще се утвърди като европейска столица на културата. Тя е структурирана в четири тематични платформи и включва 300 проекта и близо 500 събития, които обхващат целия Южен централен район, както и градовете-финалисти от втория кръг на надпреварата – Варна, София и Велико Търново.

През 1999 г. Пловдив беше домакин на месеца на културата, а 20 години по-късно се превърна в първия български град, обявен за европейска столица на културата. EKOTOI се погрижи за осигуряването на необходимото мобилно оборудване за откриващия спектакъл, който протече под мотото „Заедно“.

© Delyan Prandzhev
© Delyan Prandzhev
© Delyan Prandzhev
© Delyan Prandzhev