Потребители

Forgotten password?

Еднa по-различнa мобилнa тоалетнa

Представяме на вашето внимание чисто новата мобилна тоалетна във викториански стил, която имитира т.нар. „painted ladies”, или къщи и сгради, боядисани в три и повече цвята.

Обществената тоалетна е част от програмата Pit Stop, целяща да предостави чисти и достъпни мобилни тоалетни, които да бъдат използвани от бездомното население на Сан Франциско. Програмата е стартирала през 2014 г. с тоалетни на три локации, а днес те наброяват 17, разположени в осем квартала на американския град. Хигиената в тоалетните се поддържа от бивши затворници, като идеята е да се осигури доход за хора, срещащи трудност при намирането на работа.

Уникалната тоалетна е с иновативен дизайн и се захранва със слънчева енергия. Тя е с две отделения и е разположена върху ремарке, което позволява да бъде премествана на различни локации. Боядисана е в жълт, лилав и бледозелен цвят. Тоалетната е напълно пригодена за хора в неравностойно положение. Освен това, тя разполага с кошче за изхвърляне на употребявани игли, както и с безплатни торбички за кучешки отпадъци.

Цветната обществена тоалетна е била пусната в употреба на 20 ноември, ден след Световния ден на тоалетната. Идеята е, че така символично се поставя акцент върху главните цели на програмата Pit Stop и на самия ден на тоалетната, а именно да се насочи общественото внимание към липсата на санитарни условия по света и да се подтикне към действия за справяне с глобалната санитарна криза.  

EKOTOI също предлага висок клас обществени тоалетни, като фирмата е официален представител за България на италианската компания за автоматични самопочистващи се тоалетни TOILITECH. Научете повече за тях тук