Потребители

Forgotten password?

Apax Partners придобиха мажоритарен дял в ADCO Group

Консултантската фирма за частен капитал Apax Partners, обяви споразумение на 20-ти октомври за придобиване на мажоритарен дял от 75% в ADCO Group, световния лидер на пазара в сектора на мобилното санитарно оборудване. Текущите акционери – фамилия Muller- запазват значителен дял от 25%. Продажбата бе за сумата от 800 милиона евро.

ADCO Group (ADCO) е основана преди около 45 години в Германия и оперира с марките DIXI® и TOI TOI®, осигуряващи отдаване под наем на мобилно оборудване по целия свят. От обикновената тоалетна кабина до луксозния контейнер с избор на обзавеждане, ADCO може да предложи индивидуални решения на различни клиенти. С около 49 опериращи компании и повече от 4000 служители ADCO оперира в 28 държави по света. Компанията постигна групов оборот от около 380 милиона евро през 2018 година.

Apax Partners е водеща световна консултантска фирма за частен капитал. Фондовете Apax инвестират глобално в компании от четири сектора (Tech & Telco, Services, Healthcare и Consumer), предоставяйки дългосрочно финансиране на собствения капитал за изграждане или укрепване на пазарните лидери с цел придобиване на дивиденти.

Apax ще подкрепи мениджмънта с плановете за растеж на ADCO. Това ще включва укрепване на портфолиото на компанията на съществуващите пазари, както и идентифициране и реализиране на нови области за развитие. Партньорството ще даде възможност на ADCO да предприеме следващата стъпка в развитието на успешния бизнес модел и да инвестира още повече в интернационализация и дигитализация.

EKOTOI също е част от ADCO Group и тази продажба ще се отрази благоприятно на фирмата правейки я още по-стабилна и с по-голям бюджет.