Потребители

Forgotten password?

6 грешки, които може да избегнем при поръчката на мобилни тоалетни за събития

Ако планирате събитие, което се провежда на открито и няма достъп до стационарни тоалетни, можете да поръчате своето мобилно решение от EKOTOI. Мислите си, че поръчката на мобилни тоалетни е лесна работа, нали? Просто изчислявате от какъв брой химически тоалетни ще имате нужда и ги поръчвате.

Нашият екип ще се погрижи да улесни процеса за поръчка на необходимото мобилно оборудване, но има няколко често срещани грешки, които можете да избегнете, за да сте сигурни, че събитието ви ще протече гладко. Проблемите може да варират от поръчката на твърде малко тоалетни, грешки в избора на място, на което да ги поставите, до дори избора на компанията, с която сте решили да работите. С тази статия целим да ви информираме за често срещани грешки, на които сме се натъквали през дългогодишния ни опит.

  • Поръчайте достатъчно тоалетни за присъстващите

Повечето от нас знаем какво коства организацията на едно събитие. Бюджетът става все по-малък и започваме да търсим начини да спестим разходи. Може да прецените да поръчате по-малък брой тоалетни, но накрая вероятно това решение ще ви излезе скъпо. Международната мобилна санитарна асоциация препоръчва да осигурите поне по 1 мобилна тоалетна на 100 присъстващи, т.е. ако очаквате 5000 души е редно да поръчате около 50 мобилни тоалетни за вашето събитие. Няколко фактора може да повлияят на количеството, като например консумацията на храна и напитки, водещият пол на присъстващите (жените ползват по-често тоалетна от мъжете), дали има осигурени стационарни тоалетни и т.н. Може да използвате нашия онлайн калкулатор, който ще ви помогне да прецените от колко мобилни тоалетни имате нужда.

Имайте предвид, че ако няма достатъчно тоалетни и наличните са постоянно заети, гостите ви ще са по-склонни да си тръгнат от събитието по-рано и да похарчат по-малко. Инвестирайки повече пари за осигуряване на адекватно мобилно оборудване би могло да значи повече приходи за вас.

  • Локацията

Трябва да бъдете внимателни, когато взимате решение къде да позиционирате вашето мобилно оборудване – да не го поставяте върху бордюри или места, които могат да затруднят достъпа на хора в неравностойно положение. Също така разпръснете тоалетните из цялата зона на събитието, не ги събирайте на една единствена локация. Когато присъстващите на вашето мероприятие имат възможност да използват различни санитарни зони, шансът да похарчат по-голяма сума пари е по-висок. Друга практика е разделянето на мъжката от женската зона, за да се избегне объркването и големите опашки. Още нещо, което можете да избегнете, е да поставите мобилните съоръжения близо до дървета и храсти, тъй като това може да окуражи присъстващите да облекчат нуждите си извън предвидените за това места, което не е нито хигиенично, нито приемливо. Много хора биха отскочили първо до тоалетната преди да се насочат към будка за храна или напитки. Добра идея е да поставите няколко мобилни тоалетни близо до такива места, където има повече трафик.

  • Липсата на съоръжения за миене на ръце

Ако на мероприятието има пунктове за храна, може да обмислите да наемете и мобилни мивки. Често присъстващите си хапват, след като са ползвали тоалетна. В такъв случай дезинфектантът за ръце не е достатъчен. Мобилните мивки, които EKOTOI предлага, са с крачна помпа и осигуряват чиста вода, течен сапун и хартия за ръце, които със сигурност ще накарат вашите гости да се чувстват по-комфортно. Като допълнителен артикул предлагаме и мобилни кошове за отпадъци, с които може да се избегне замърсяването на околната среда.

  • Чакате твърде дълго, за да направите своята поръчка

Когато планирате мероприятие не бива да оставяте поръчката на мобилно оборудване за последния момент. Необходимо е време, за да се предвиди транспортът, екипът и да се подготви оборудването. EKOTOI препоръчва да ангажирате мобилното оборудване, от което ще имате нужда, поне 4 седмици по-рано, за да избегнете излишни главоболия.

  • Използвате различни доставчици на мобилно оборудване

Има няколко причини, които могат да ви изкушат да използвате различни доставчици. Чакали сте твърде дълго да направите своята поръчка и се случва така, че не всеки може да осигури всеки елемент от мобилното оборудване, което ви е необходимо, а по-малките фирми може да ви предложат и по-ниски цени. Ако се доверите на твърде много доставчици, може да превърнете организацията на събитието в логистичен кошмар. Ще трябва да се уговорят различни часове за доставка и взимане на оборудването, за да се избегне хаосът и струпването. С цялото напрежение покрай организацията на самото събитие на никого не е необходим този допълнителен стрес. Също така, е вероятно да изпаднете в следната ситуация: Единият доставчик ви осигурява оборудване с по-добро качество от другия. Това може да доведе до несъответствие не само между качеството, но и да наруши цялостния облик на събитието. Например, едната част от оборудването ще е чисто и приветливо, а другата няма да бъде. EKOTOI Event support е отделът във фирмата, който може да ви осигури необходимото мобилно оборудване за успешното протичане на вашето мероприятие.

  • Избирате цената пред обслужването и качеството

Всеки е чувал изречението „Получаваш това, за което си платил“. При мобилните тоалетни това също важи. Знаем колко е трудно да се справим с определен бюджет и че по-ниската цена винаги изглежда съблазнително, но също сте чували, че „евтиното излиза скъпо“. Фирмите, които държат по-ниски цени, често не инвестират в поддръжка и е много вероятно да ви предоставят оборудване, на което определено ще му личат годините. Ако отделите малко повече средства, ще бъдете сигурни, че ще получите отлично качество, оборудване и доставка навреме.

Без значение какъв е мащабът на мероприятието, достъпът до отлично организирани санитарни зони е ключът към успеха на събитието и до позитивното настроение на посетителите. Следвайки нашите съвети, може да избегнете някои често срещани грешки и да задържите посетителите по-дълго време.

EKOTOI e била част от редица големи мероприятия, за които може да получите подробна информация от уеб страницата на фирмата. С качественото оборудване и с помощта на професионалистите от екипа на EKOTOI Event support, може да си осигурите спокойствие и успех. Доверете ни се!